Göran Olsson till minne

En synnerligen uppskattad bridgeprofil och kamrat har lämnat oss. Göran Olsson insomnade stilla på morgonen den 24 november efter en som vi vet besvärlig sjukdomsperiod.

Görans brinnande intresse för bridgen har vi fått många bevis på - inte minst under det senaste året, då han fanns med oss vid bridgebordet så länge han överhuvudtaget orkade och förmådde. Under september var han tre gånger topp3 med sin partner sedan 30 år tillbaka - Rolf Larsson.

Reglerna i Trivsel 2000 kan för några av oss vara svåra att leva upp till. För Göran var de inga problem. Han var ett föredöme vid bridgebordet och uppträdde korrekt både mot sina partners och motspelarna. Det kan Rolf vittna om. Under alla år de spelade tillsammans fälldes inte ett enda hårt ord dem emellan.

Göran blev en av Borlänges och distriktets allra främsta spelare och slutade som stormästare. Hans framgångar var många på klubb- och distriktsnivå och han tog två SM-brons i seniorklassen.

Göran Olsson betydde oerhört mycket för bridgen i Borlänge och i Dalarna som tävlingsledare/tävlingsansvarig i hemmaklubben och i Dalabridgen, som inspiratör och som pådrivare. Göran var också en tid ordförande i Dalarnas Bridgeförbund. Han belönades med förtjänsttecken i Silver med lagerkrans och blev Årets klubbledare inom Svensk Bridge 2002.

Göran Olsson lämnar ett stort tomrum efter sig och vi känner tacksamhet för det han uträttat inom bridgen

För Borlänge Bridgeklubb
Hans Fernkvist
Ordförande

För Dalabridgen
Dan Nordberg
Ordförande